2007-11-30

Skrota cykeln

GP Debatt tar upp ämnet cyklister.

"Av alla bilresor är mer än hälften kortare än fem kilometer, så det finns en stor potential för ökad cykling. Men de flesta vill inte cykla i blandad trafik. Cyklingen tar fart först när den bilfria infrastrukturen finns på plats, skriver Per Kågeson."

Den självklra frågan - när ska folk förbjuda cyklisterna? De är ju totalt livsfarlig många gånger. När de inte författar debattinlägg till tidningars debattsidor kör de ju halvt ihjäl folk i alla åldrr på stan.

Nu ska vi jobba för cyklisternas paradis och inkludera dem i infrastrukturen. Jaha. Det är ju just de cyklister som redan inkluderat sig själva i infrastrukturen som är galnast. Det är inte de som cyklar utan lampa och hjälm jag får väja för. Nej, det är den tightsbeprydde hjälmbäraren i 25-50 års åldern som terroriserar gatorna iförd ful cykelhjälm gärna ackompagnerad med ryggsäck och vattenflaska.

Nej - våga kritisera dårarna. Om vi ska se det ur miljösynpunkt. Fem kilometer - gå då. En liten promenad är bara bra, då slår man hårt mot både folkfetma och växthuseffekt.

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Jag är "ute och cyklar" rent mentalt ibland. Kommer att få hjälm i julklapp. Det gäller att hålla julen rullande.

Anonym sa...

Tur att du inte bor här nere i Skåneland, där cyklisterna är kungar och alla andra trafikanter bara inkräktar/ Jon