2009-01-06

Förlust, stryk eller torsk. Kalla det vad ni vill - det är aldrig roligt. Natten till idag satt jag, två polare och förmodligen en och annan sportjournalist och följde finalen i JVM på SVT24. Trots att jag håller med kommentator-Chris och expert-Wikegård om att domaren inte hade många rätt i nattens JVM-final, så vann Kanada rättvist.

Sverige tog sig aldrig in på mål. Sverige kom aldrig riktigt igång.
Roligast var då att följa replikutbytet mellan den mycket kompettente Härenstam och den alltid lika färgstarke (till dagen dressad i blå skjorta och extremt gul slips) Niklas Wikegård.

Det tar inte ens en minut för Kanadas nummer fem, Subban, att göra 1-0 för hemmalaget. Några minuter senare går det lite stiltje i matchen och Chris försöker blanda in Wikegård för att bryta tystnaden.
Härenstam Han är en duktig spelare den där Saubbannnn, eller hur det nu uttalas.
Wikegård Ja, det är en mycket färgstark spelare.

--------------------------------------------------------------------

För övrigt skulle Rögles Abbott göra sig bra i det blåvita anfallet. En sådan boll (puck) som han bredsidade in mot HV71, hade aldrig Stefan Selakovic satt dit.

Jag känner på mig att ointelligent.blogspot.com har haft sin era av hockey nu när JVM är avklarat. Ingen mer hockey på ett tag alltså.
I övrigt händer inte mycket just nu. Det är vinter. Helt enkelt.